10 lutego uczniowie z klas 4c i 4d uczestniczyli w Hotelu Kosmowski w warsztatach robienia pizzy.
Podczas warsztatów zawodowy kucharz opowiedział dzieciom skąd pochodzi pizza, jakie składniki wykorzystać na pizzę klasyczną, jakie na sos, jak wyrabiać ciasto, jak formować kulki, jak rozciągać ręcznie ciasto na blacie, czyli jak przygotować ciasto od podstaw. Następnie uczniowie samodzielnie przygotowywali farsz do pizzy z udostępnionych składników: papryki, pomidorów, oliwek, pieczarek, szynki, boczku, salami i sera. Potem „mali kucharze” z wcześniej przygotowanego ciasta tworzyli swoją pizzę. Później ponumerowane pizze wypiekane były w piecu, a uczniowie w tym czasie mieli możliwość mile spędzić czas fotografując się z przyjaciółmi w fotobudce.
Ostatnim, ale bardzo przyjemnym punktem programu było jedzenie swoich autorskich kompozycji.
Warsztaty kulinarne to doskonała forma rozwoju umiejętności manualnych i poszerzenie swojej wiedzy i kreatywności.
Oprócz warsztatów kulinarnych uczniowie mogli wyzwolić swoją energię i sprawdzić swoje umiejętności podczas gry w kręgle.