JADŁOSPIS
| Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
| Środa
12.11.2025 |
Zupa jarzynowa z koperkiem | 9 | Sos boloński
Makaron spaghetti Jabłko |
1,7,10,15
1,3 |
| Czwartek
13.11.2025 |
Zupa z zielonego groszku z natką pietruszki | 1,7,9 | Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem Kalafior z masłem i bułką tartą Pomidor |
1,3,10
1,7 15 |
| Piątek
14.11.2025 |
Zupa pomidorowa z kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9,15 | Filet rybny w ziołach(oregano,tymianek)
Ziemniaki z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty |
1,3,4,10
10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny występujące w posiłkach
- Zboża zawierające gluten 6.Soja i prod. pochodne 11.Nasiona sezamu i prod.pochodne
- Skorupiaki i prod. Pochod 7.Mleko i prod. pochodne 12. Dwutlenek siarki
- Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 13.Łubin
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i prod. pochodne 14.Mięczki
5.Orzeszki ziemne ( arachidowe) 10.Gorczyca i prod. pochodne 15.Inne potencjalne alergeny
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:sól ,pieprz mielony, ziele angielskie, kurkuma,curry liść laurowy,majeranek,papryka słodka,papryka ostra,kwasek cytrynowy,czosnek świeży,czosnek granulowany,mieszanka warzywna(skład:marchew,cebula,pasternak,pietruszka,pietruszka nać),cukier wanilinowy.
