Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Wtorek
12.11.2024 |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Sos mięsny z warzywami
Makaron Jabłko |
1,7,10
1,3 |
Środa
13.11.2024 |
Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Schab pieczony
Sos pieczarkowy Ziemniaki Surówka z białej kapusty z kukurydzą |
1,7,10
1,7,10
3,10 |
Czwartek
14.11.2024 |
Krupnik z natką pietruszki | 1,9 | Pulpet wieprzowy
Sos pomidorowy Makaron tricolor Ogórek zielony |
3,10
1,7,10 1,3 |
Piątek
15.11.2024 |
Grochówka | 9 | Knedle z morelą,cukrem i masłem
Mandarynka |
1,3,7 |
Poniedziałek
18.11.2024 |
Zupa z zielonego groszku z natką pietruszki | 1,7,9 | Gulasz węgierski
Kasza bulgur Banan |
1,7,10
1 |
Wtorek
19.11.2024 |
Zupa pieczarkowa z kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Medalion drobiowy
Ziemniaki z koperkiem Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem Pomidor |
3,7,10
1,7
|
Środa
20.11.2024 |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki | 1,7,9 | Stek z cebulką
Ziemniaki z koperkiem Mizeria z jogurtem naturalnym |
1,7,10
7,10 |
Czwartek
21.11.2024 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem | 1,7,9 | Makaron z kurczakiem i cukinią
Jogurt owocowy |
1,3,7,10
7 |
Piątek
22.11.2024 |
Zupa owocowa z makaronem | 1,3,7,9 | Filet z miruny
Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem |
1,4,7,10
7 7,10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i prod. pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem, pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży, czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka Eunika Plucińska