JADŁOSPIS
Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
31.03.2025 |
Zupa jarzynowa z koperkiem | 9 | Sos boloński
Makaron spaghetti Mus owocowy |
1,7,10
1,3
|
Wtorek
01.04.2025 |
Rosół drobiowy z zacierką, warzywami i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Filet z indyka pieczony
Sos koperkowy Ziemniaki Surówka z marchwi z ananasem |
7,10
1,7,10
|
Środa
02.04.2025 |
Zupa ogórkowa z koperkiem | 1,7,9 | Makaron z cukinią i kurczakiem
Mandarynka |
1,3,7,10
|
Czwartek
03.04.2025 |
Krupnik z natką pietruszki | 1,9 | Pieczeń z karkówki
Sos Pyzy drożdżowe Buraczki tarte |
7,10
1,7,10 1,3,7 10 |
Piątek
04.04.2025 |
Zupa fasolowa | 9 | Knedle z morelą,masłem i cukrem
Banan |
1,3,7
|
Poniedziałek
07.04.2025 |
Zupa z ziemniaczana z natką pietruszki | 1,7,9 | Polędwiczki drobiowe w sosie słodko-kwaśnym
Ryż Jabłko |
1,7,10
|
Wtorek
08.04.2025 |
Bulion z kaszką manną i natką pietruszki | 1,9 | Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą Pomidor |
1,3,7,10
1,7 |
Środa
09.04.2025 |
Zupa pomidorowa z gwiazdeczkami i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Pieczeń rzymska z warzywami
Ziemniaki z koperkiem Mizeria z jogurtem naturalnym |
3,7,9,10
7,10 |
Czwartek
10.04.2025 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem | 1,9 | Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Jogurt owocowy |
1,3,7,10
7 |
Piątek
11.04.2025 |
Zupa pieczarkowa z kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Filet rybny zapiekany
Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą |
1,3,4,7,10
7 7,10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny występujące w posiłkach
- Zboża zawierające gluten 6.Soja i prod. pochodne 11.Nasiona sezamu i prod.pochodne
- Skorupiaki i prod. Pochod 7.Mleko i prod. pochodne 12. Dwutlenek siarki
- Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 13.Łubin
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i prod. pochodne 14.Mięczki
5.Orzeszki ziemne ( arachidowe) 10.Gorczyca i prod. pochodne
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:sól ,pieprz mielony, ziele angielskie, kurkuma,curry liść laurowy,majeranek,papryka słodka,papryka ostra,kwasek cytrynowy,czosnek świeży,czosnek granulowany,mieszanka warzywna(skład:marchew,cebula,pasternak,pietruszka,pietruszka nać),cukier wanilinowy.
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka Eunika Plucińska