Data I danie alergeny II danie alergeny
Wtorek

12.11.2024

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,7,9 Sos mięsny z warzywami

Makaron

Jabłko

1,7,10

1,3

Środa

13.11.2024

Zupa pomidorowa z makaronem    i  natką pietruszki 1,3,7,9 Schab pieczony

Sos pieczarkowy

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

1,7,10

1,7,10

 

3,10

Czwartek

14.11.2024

Krupnik z natką pietruszki     1,9 Pulpet wieprzowy

Sos pomidorowy

Makaron tricolor

Ogórek zielony

3,10

1,7,10

1,3

Piątek

15.11.2024

Grochówka       9 Knedle z morelą,cukrem i masłem

Mandarynka

    1,3,7
Poniedziałek

18.11.2024

Zupa z zielonego groszku z natką pietruszki 1,7,9 Gulasz węgierski

Kasza bulgur

Banan

1,7,10

1

Wtorek

19.11.2024

Zupa pieczarkowa z kuleczką i natką pietruszki 1,3,7,9 Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem

Pomidor

3,7,10

 

1,7

 

Środa

20.11.2024

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 1,7,9 Stek z cebulką

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria z jogurtem naturalnym

1,7,10

 

7,10

Czwartek

21.11.2024

Kapuśniak ze słodkiej kapusty    z koperkiem 1,7,9 Makaron z kurczakiem i cukinią

Jogurt owocowy

1,3,7,10

7

Piątek

22.11.2024

Zupa owocowa  z makaronem 1,3,7,9 Filet z miruny

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

1,4,7,10

7

7,10

                                

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i prod. pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem, pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży, czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka      Eunika Plucińska