Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
16.09.2024 |
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Pulpet drobiowy
Sos koperkowy Makaron tricolor Śliwka |
3,10
1,7,10 1,3 |
Wtorek
17.09.2024 |
Zupa ziemniaczana z natką pietruszki | 1,7,9 | Schab pieczony
Sos chrzanowy Ziemniaki Marchewka z groszkiem Rzodkiewka |
7,10
1,7,10
7 |
Środa
18.09.2024 |
Zupa z kolorowej fasolki szparagowej z natką pietruszki | 1,7,9 | Pieczeń rzymska z warzywami
Ziemniaki z koperkiem Sałata z jogurtem naturalnym |
1,3,7,9,10
7,10 |
Czwartek
19.09.2024 |
Barszcz czerwony z makaronem | 1,3,7,9 | Karkówka z grilla
Kasza bulgur Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem zielonym |
7,10
1 7,10 |
Piątek
20.09.2024 |
Kapuśniak z kiszonej kapusty | 7,9 | Pankejki z cukrem pudrem
Nektarynka |
1,3,7 |
Poniedziałek
23.09.2024 |
Zupa ogórkowa z koperkiem | 1,7,9 | Łazanki z mięsem mielonym i kapustą
Jabłko |
1,3,7,10 |
Wtorek
24.09.2024 |
Zupa z brukselki z natką pietruszki | 1,7,9 | Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem Buraczki tarte |
1,3,7,10
7 |
Środa
25.09.2024 |
Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Gruszka |
1,3,7,10 |
Czwartek
26.09.2024 |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Kurczak pieczony
Ziemniaki z koperkiem Mizeria |
7,10
7,10 |
Piątek
27.09.2024 |
Zupa owocowa z makaronem | 1,3 | Filet rybny zapiekany
Ziemniaki puree Surówka z modrej kapusty w sosie śmietanowym |
1,3,4,7,10
7 3,7,10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i prod. pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka Marika Kwiatkowska