Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
22.04.2024 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem | 9 | Polędwiczki drobiowe w sosie słodko-kwaśnym
Ryż Banan |
1,7,10
|
Wtorek
23.04.2024 |
Zupa pieczarkowa z kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem Surówka z modrej kapusty w sosie śmietanowym |
1,3,7,10
3,7 |
Środa
24.04.2024 |
Zupa z kolorowej fasolki szparagowej z natką pietruszki | 1,7,9 | Pieczony filet z indyka
Sos koperkowy Kasza kuskus Marchewka z groszkiem Sałata |
10
1,7 1 1,7 |
Czwartek
25.04.2024 |
Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Pieczeń rzymska z warzywami
Ziemniaki z koperkiem Mizeria z jogurtem naturalnym |
3,9,10
7,10 |
Piątek
26.04.2024 |
Barszcz ukraiński | 9 | Pankejki z cukrem pudrem
Jabłko |
1,3 |
Poniedziałek
06.05.2024 |
Zupa jarzynowa z koperkiem | 9 | Kaszotto z warzywami (włoszczyzna, papryka czerwona, cukinia, pieczarki, kasza bulgur)
Gruszka |
1,7,9,10
|
Wtorek
07.05.2024 |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Pieczeń wieprzowa z karkówki, sos
Ziemniaki Buraczki tarte |
1,7,10
7 |
Środa
08.05.2024 |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki | 1,7,9 | Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Jogurt owocowy |
1,3,7,10
7 |
Czwartek
09.05.2024 |
Rosół drobiowy z zacierką, warzywami i natką pietruszki | 1,3,9 | Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem Surówka wielowarzywna (buraczki, marchew, seler, pietruszka, ogórek kiszony) |
1,3,7,10
3,9,10 |
Piątek
10.05.2024 |
Zupa owocowa z makaronem | 1,3 | Filet rybny z miruny
Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą i jabłkiem |
1,4,10
7 10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i prod. pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka Marika Kwiatkowska