Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

10.01.2022

Zupa jarzynowa z koperkiem 9 Sos boloński

Makaron spaghetti

Jabłko

1,7,10

1,3

 

Wtorek

11.01.2022

Zupa ogórkowa z koperkiem 1,7,9 Stek wieprzowy z cebulką

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z marchwi z jabłkiem

1,7,10

 

7

Środa

12.01.2022

Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki 1,7,9 Pieczeń z karkówki

Sos

Ziemniaki

Surówka z modrej kapusty

7,10

1,7

 

3,10

Czwartek

13.01.2022

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 1,7,9 Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z  jogurtem  naturalnym

3,7,10

 

7,10

Piątek

14.01.2022

Zupa fasolowa 9 Kluski leniwe z masłem i cukrem

Mandarynka

1,3,7

 

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Irena Przybylska
Pielęgniarka      Eunika Plucińska