Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
27.11.2023 |
Zupa jarzynowa z koperkiem | 9 | Gulasz węgierski
Kasza kuskus Ogórek kiszony |
1,7,10
1 10 |
Wtorek
28.11.2023 |
Bulion z kaszką manną i natką pietruszki | 1,9 | Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem Surówka z białej kapusty |
7,10
3,10 |
Środa
29.11.2023 |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Medalion drobiowy
Ziemniaki z koperkiem Fasolka szparagowa z bułką tartą Rzodkiewka |
3,7,10
1,7 |
Czwartek
30.11.2023 |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki | 1,7.9 | Pieczeń wieprzowa z karkówki, sos
Pyzy drożdżowe Surówka z modrej kapusty |
1,7,10
1,7 3,10 |
Piątek
01.12.2023 |
Zupa dyniowa z zacierką | 7 | Naleśniki z cukrem pudrem
Banan |
1,3,7
|
Poniedziałek
04.12.2023 |
Krupnik z natką pietruszki | 1,9 | Polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym
Ryż Mandarynka |
1,7,10
|
Wtorek
05.12.2023 |
Rosół drobiowy z zacierką i natką pietruszki
|
1,7,9 | Filet z indyka z grilla
Ziemniaki puree Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem zielonym i sosem ogrodowym |
10
7 7,10
|
Środa
06.12.2023 |
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Żeberka wieprzowe, sos
Gniocchi (włoskie kluski) Kapusta modra gotowana Mikołajki |
1,7,10
1,7 7,10
|
Czwartek
07.12.2023 |
Zupa pomidorowa z kuleczką i natka pietruszki | 1,3,7,9 | Pieczeń drobiowa
Ziemniaki z koperkiem Sałata z jogurtem naturalnym |
1,3,10
7,10 |
Piątek
08.12.2023 |
Zupa owocowa z makaronem | 1,3 | Filet rybny z miruny
Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem |
1,4,7,10
7 10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i prod. pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka Marika Kwiatkowska