W dniach od 23 do 25 maja obiady NIE BĘDĄ WYDAWANE
Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny | |
Poniedziałek
22.05.2023 |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Gulasz wieprzowy
Kasza Ogórek małosolny |
1,7,10
1 10 |
|
Piątek
26.05.2023 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem | 9 | Gzik ze szczypiorkiem
Ziemniaki z koperkiem Rzodkiewka |
7,10
|
|
Poniedziałek
29.05.2023 |
Zupa ogórkowa z koperkiem | 1,7,9 | Boeuf Strogonow(schab,pieczarki,cebula,przyprawy)
Makaron Sałata |
7,10
1,3
|
|
Wtorek
30.05.2023 |
Krupnik z natką pietruszki
|
1,9 | Kotlet schabowy
Ziemniaki z koperkiem Surówka z białej młodej kapusty |
1,3,7,10
10 |
|
Środa
31.05.2023 |
Zupa pomidorowa z makaronem kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Pieczeń rzymska z warzywami
Ziemniaki z koperkiem Sałata z jogurtem naturalnym |
3,9,10
7,10 |
|
Czwartek
01.06.2023 |
Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki | 1,7,9 | Kotlet drobiowy
Ziemniaki z koperkiem Surówka z marchwi z jabłkiem |
1,3,7,10
7 |
|
Piątek
02.06.2023 |
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Filet rybny zapiekany
Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty |
1,4,10
7 10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i prod. pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Irena Przybylska
Pielęgniarka Eunika Plucińska