Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

22.04.2024

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem 9 Polędwiczki drobiowe w sosie słodko-kwaśnym

Ryż

Banan

1,7,10

 

Wtorek

23.04.2024

Zupa pieczarkowa z kuleczką i natką pietruszki 1,3,7,9 Kotlet schabowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z modrej kapusty w sosie śmietanowym

1,3,7,10

 

3,7

Środa

  24.04.2024

Zupa z kolorowej fasolki szparagowej z natką pietruszki 1,7,9 Pieczony filet z indyka

Sos koperkowy

Kasza kuskus

Marchewka z groszkiem

Sałata

10

1,7

1

1,7

   Czwartek

  25.04.2024

Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki 1,3,7,9 Pieczeń rzymska z warzywami

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria z jogurtem naturalnym

3,9,10

 

7,10

Piątek

  26.04.2024

Barszcz ukraiński 9 Pankejki z cukrem pudrem

Jabłko

1,3
Poniedziałek

  06.05.2024

Zupa jarzynowa z koperkiem 9 Kaszotto z warzywami (włoszczyzna, papryka czerwona, cukinia, pieczarki, kasza bulgur)

Gruszka

1,7,9,10

 

Wtorek

07.05.2024

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,7,9 Pieczeń wieprzowa z karkówki, sos

Ziemniaki

Buraczki tarte

1,7,10

 

7

Środa

08.05.2024

Zupa pomidorowa z ryżem          i natką pietruszki 1,7,9 Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Jogurt owocowy

1,3,7,10

7

Czwartek

09.05.2024

Rosół drobiowy z zacierką, warzywami i natką pietruszki 1,3,9 Kotlet mielony

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wielowarzywna (buraczki, marchew, seler, pietruszka, ogórek kiszony)

1,3,7,10

 

3,9,10

Piątek

10.05.2024

Zupa owocowa z makaronem 1,3 Filet rybny z miruny

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą i jabłkiem

1,4,10

7

10

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i prod. pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka      Marika Kwiatkowska