Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

27.11.2023

Zupa jarzynowa z koperkiem 9 Gulasz węgierski

Kasza kuskus

Ogórek kiszony

1,7,10

1

10

Wtorek

  28.11.2023

Bulion z kaszką manną i natką pietruszki 1,9 Kotlet schabowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty

7,10

 

3,10

Środa

  29.11.2023

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 1,3,7,9 Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Rzodkiewka

3,7,10

 

1,7

Czwartek

  30.11.2023

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,7.9 Pieczeń wieprzowa z karkówki, sos

Pyzy drożdżowe

Surówka z modrej kapusty

1,7,10

1,7

3,10

Piątek

01.12.2023

Zupa dyniowa z zacierką 7 Naleśniki z cukrem pudrem

Banan

1,3,7

 

Poniedziałek

04.12.2023

Krupnik z natką pietruszki 1,9 Polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym

Ryż

Mandarynka

1,7,10

 

 

Wtorek

05.12.2023

Rosół drobiowy z zacierką i natką pietruszki

 

1,7,9 Filet z indyka z grilla

Ziemniaki puree

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem zielonym i sosem ogrodowym

10

7

7,10

 

Środa

06.12.2023

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki 1,7,9 Żeberka wieprzowe, sos

Gniocchi (włoskie kluski)

Kapusta modra gotowana

Mikołajki

1,7,10

1,7

7,10

 

Czwartek

07.12.2023

Zupa pomidorowa z kuleczką     i natka pietruszki 1,3,7,9 Pieczeń drobiowa

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z jogurtem naturalnym

1,3,10

 

7,10

Piątek

08.12.2023

Zupa owocowa z makaronem      1,3 Filet rybny z miruny

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

1,4,7,10

7

10

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka      Marika Kwiatkowska