Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

03.10.2022

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,7,9 Sos boloński

Makaron spaghetti

Gruszka

1,7,10

1,3

 

Wtorek

04.10.2022

Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki 1,7,9 Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z jogurtem naturalnym

3,7,10

 

7,10

Środa

05.10.2022

Bulion z kaszką manną i natką pietruszki 1,9 Pieczeń z karkówki

Sos

Ziemniaki

Surówka wielowarzywna

7,10

1,7,10

 

3,10

Czwartek

06.10.2022

Zupa pomidorowa  z makaronem kuleczką   i natką pietruszki 1,3,7,9 Kotlet mielony drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wiedeńska (kap. biała, marchew, ogórek kiszony, fasola konserwowa)

1,3,7,10

 

3,10

Piątek

07.10.2022

Zupa koperkowa 1,7,9 Kopytka z cebulką

Kapusta kiszona gotowana

Jabłko

1,3,7,10

7,10

Poniedziałek

10.10.2022

Zupa ziemniaczana  z natką pietruszki 1,7,9 Polędwiczki drobiowe w sosie  słodko-kwaśnym

Ryż

Śliwka

7,10

 

 

Wtorek

11.10.2022

Zupa pieczarkowa z  zacierką         i natką pietruszki 1,3,7,9 Kotlet schabowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

1,3,7,10

 

3,10

Środa

12.10.2022

Zupa pomidorowa z makaronem     i natką pietruszki 1,3,7,9 Pieczeń rzymska z warzywami

Ziemniaki z koperkiem

Marchewka z groszkiem

Ogórek zielony

3,9,10

 

1,7

 

Czwartek

13.10.2022

Kapuśniak z białej kapusty              z koperkiem 9 Żeberka pieczone

Sos

Ziemniaki

Buraczki tarte

Sałata

7,10

1,7,10

 

10

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Irena Przybylska
Pielęgniarka      Eunika Plucińska