Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

03.02.2025

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki   1,7,9 Boeu Strogonoff

Kasza kuskus

Mandarynka

1,7,10

1

Wtorek

04.02.2025

Barszcz biały z makaronem 1,3,7,9 Filet z indyka smażony

Ziemniaki z koperkiem

Warzywa rustykalne

Pomidor

1,7,10

 

7

      Środa

05.02.2025

Zupa pomidorowa z kuleczką i natką pietruszki 1,3,7,9 Schab pieczony

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria z jogurtem naturalnym

7,10

 

7,10

Czwartek

06.02.2025

Krupnik z natką pietruszki 1,9 Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Banan

1,3,7,10
Piątek

07.02.2025

    Grochówka z kiełbasą

Bułka

Jabłko

9

1,3

Poniedziałek

10.02.2025

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem 9 Sos boloński

Makaron spaghetti

Pomarańcza

1,7,10

1,3

Wtorek

11.02.2025

Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki 1,3,7,9 Filet z indyka pieczony

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z jogurtem naturalnym

7,10

 

7,10

Środa

12.02.2025

Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki 1,7,9 Pieczeń z karkówki

Sos

Pyzy drożdżowe

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

7,10

1,7,10

1,3

1,7,10

Czwartek

13.02.2025

Zupa ogórkowa z koperkiem 1,7,9 Kotlet mielony

Sos pieczarkowy

Kasza bulgur

Marchewka z groszkiem

Jogurt owocowy

1,3,7,10

1,7,10

 

7

7

Piątek

14.02.2025

Zupa owocowa z makaronem 1,3 Filet rybny zapiekany

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą

1,3,7,10

7

7,10

                                 

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i prod. pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem, pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży, czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka      Eunika Plucińska