JADŁOSPIS
Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
23.06.2025 |
Zupa jarzynowa z koperkiem | 9 | Sos boloński
Makaron spaghetti Banan |
1,7,10
1,3 |
Wtorek
24.06.2025 |
Zupa pieczarkowa z kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Bigos z młodej białej kapusty
Ziemniaki z koperkiem Jabłko |
1,7,10
|
Środa
25.06.2025 |
Krupnik z natką pietruszki | 1,9 | Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem Buraczki |
1,3,10
7 |
Czwartek
26.06.2025 |
Grochówka z kiełbasą
Bułka Truskawki |
9,10
1,7
|
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny występujące w posiłkach
- Zboża zawierające gluten 6.Soja i prod. pochodne 11.Nasiona sezamu i prod.pochodne
- Skorupiaki i prod. Pochod 7.Mleko i prod. pochodne 12. Dwutlenek siarki
- Jaja i produkty pochodne 8.Orzechy 13.Łubin
4.Ryby i produkty pochodne 9.Seler i prod. pochodne 14.Mięczki
5.Orzeszki ziemne ( arachidowe) 10.Gorczyca i prod. pochodne
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:sól ,pieprz mielony, ziele angielskie, kurkuma,curry liść laurowy,majeranek,papryka słodka,papryka ostra,kwasek cytrynowy,czosnek świeży,czosnek granulowany,mieszanka warzywna(skład:marchew,cebula,pasternak,pietruszka,pietruszka nać),cukier wanilinowy.