Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

13.05.2024

Rosół z makaronem i natką pietruszki 1,3,9 Filet z indyka gotowany

Sos potrawkowy

Ryż

Marchew paryska

Sałata

9

1,3,7

 

Wtorek

14.05.2024

    TEST ÓSMOKLASISTY

 

 
Środa

  15.05.2024

    TEST ÓSMOKLASISTY  
   Czwartek

  16.05.2024

    TEST ÓSMOKLASISTY  
Piątek

  17.05.2024

Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki 1,3,7,9 Gzik ze szczypiorkiem

Ziemniaki z koperkiem

Rzodkiewka

7,10
Poniedziałek

  20.05.2024

Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem 9 Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami

Makaron

Jabłko

1,7,10

1,3

 

Wtorek

21.05.2024

Zupa ogórkowa z koperkiem 1,7,9 Filet z indyka

Ziemniaki z koperkiem

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Pomidor

1,7,10

 

1,7

Środa

22.05.2024

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 1,3,7,9 Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z jogurtem naturalnym

1,3,7,10

 

7,10

Czwartek

23.05.2024

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki 1,7,9 Schab pieczony

Sos koperkowy

Kasza kuskus

Surówka z modrej kapusty

10

1,7

 

3,7

Piątek

24.05.2024

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą 1,9 Kluski leniwe z cukrem

Banan

1,3,7

 

 Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i prod. pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka      Marika Kwiatkowska