Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

10.06.2024

Zupa ogórkowa z koperkiem 1,7,9 Łazanki z mięsem i kapustą

Truskawka

1,3,7,10

 

Wtorek

11.06.2024

Zupa z brukselki z natką pietruszki 1,7,9 Filet z indyka duszony

Sos potrawkowy

Ryż z vermicelą

Marchew paryska

Pomidor

7,10

3,7

 

7

Środa

12.06.2024

Zupa pomidorowa z makaronem       i natką pietruszki 1,3,7,9 Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z młodej kapusty

3,7,10

 

3,7,10

Czwartek

13.06.2024

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,3,7 Penne z kurczakiem i brokułami

Banan

1,3,7,10
Piątek

14.06.2024

Kapuśniak z kiszonej kapusty     z kaszą 1,7 Ryż z musem truskawkowym

Bita śmietana

 

7

Poniedziałek

17.06.2024

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki 1,7,9 Sos boloński

Makaron spaghetti

Jabłko

1,7,10

1,3

 

Wtorek

18.06.2024

Zupa koperkowa z makaronem ryżowym 1,3,7,9 Bigos z młodej kapusty

Ziemniaki z koperkiem

Rzodkiewka

7,10

 

1,7

Środa

19.06.2024

Zupa pomidorowa z kuleczką           z natką pietruszki 1,3,7,9 Kotlet mielony

Ziemniaki z koperkiem

Buraczki tarte

1,3,7,10

 

7,10

Czwartek

20.06.2024

    Grochówka z kiełbasą

Bułka

Truskawka

9,1

1

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i prod. pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka      Marika Kwiatkowska