Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

14.06.2021

 Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki 1,7,9 Risotto z warzywami

Jabłko

1,7,9,10

 

Wtorek

15.06.2021

Zupa koperkowa 1,7,9 Bigos z młodej białej kapusty

Młode ziemniaki z koperkiem

Truskawka

1,7,10

 

 

Środa

16.06.2021

 Zupa owocowa z makaronem 1,3 Kotlet rybny

Młode ziemniaki z koperkiem

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

1,3,4,10

 

10

Czwartek

17.06.2021

Zupa pomidorowa z ryżem i  natką pietruszki 1,7,9 Kotlet schabowy

Młode ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty

1,3,10

 

10

Piątek

18.06.2021

Zupa jarzynowa z koperkiem 9 OBIAD BEZ GLUTENU

Gzik z jogurtem naturalnym

Młode ziemniaki z koperkiem

Rzodkiewka

 

7

 

Poniedziałek

21.06.2021

Kapuśniak z białej kapusty z natką pietruszki 1,7,9 Sos boloński

Makaron spaghetti

Sałata

1,7,10

1,3

 

Wtorek

22.06.2021

Zupa pomidorowa z zacierką           i natką pietruszki 1,3,7,9 Pieczeń z karkówki

Sos

Ziemniaki

Buraczki z chrzanem

7,10

1

 

7

Środa

23.06.2021

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki 1,7,9 Medalion drobiowy

Młode ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

3,7,10

 

10

Czwartek

24.06.2021

    Grochówka z kiełbasą

Bułka

Truskawka

9

1,3

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać) ,cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Irena Przybylska
Pielęgniarka      Eunika Plucińska