Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
03.02.2025 |
Zupa ziemniaczana z natką pietruszki | 1,7,9 | Boeu Strogonoff
Kasza kuskus Mandarynka |
1,7,10
1 |
Wtorek
04.02.2025 |
Barszcz biały z makaronem | 1,3,7,9 | Filet z indyka smażony
Ziemniaki z koperkiem Warzywa rustykalne Pomidor |
1,7,10
7 |
Środa
05.02.2025 |
Zupa pomidorowa z kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Schab pieczony
Ziemniaki z koperkiem Mizeria z jogurtem naturalnym |
7,10
7,10 |
Czwartek
06.02.2025 |
Krupnik z natką pietruszki | 1,9 | Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Banan |
1,3,7,10 |
Piątek
07.02.2025 |
Grochówka z kiełbasą
Bułka Jabłko |
9
1,3 |
||
Poniedziałek
10.02.2025 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem | 9 | Sos boloński
Makaron spaghetti Pomarańcza |
1,7,10
1,3 |
Wtorek
11.02.2025 |
Zupa pomidorowa z zacierką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Filet z indyka pieczony
Ziemniaki z koperkiem Sałata z jogurtem naturalnym |
7,10
7,10 |
Środa
12.02.2025 |
Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki | 1,7,9 | Pieczeń z karkówki
Sos Pyzy drożdżowe Surówka z białej kapusty z kukurydzą |
7,10
1,7,10 1,3 1,7,10 |
Czwartek
13.02.2025 |
Zupa ogórkowa z koperkiem | 1,7,9 | Kotlet mielony
Sos pieczarkowy Kasza bulgur Marchewka z groszkiem Jogurt owocowy |
1,3,7,10
1,7,10
7 7 |
Piątek
14.02.2025 |
Zupa owocowa z makaronem | 1,3 | Filet rybny zapiekany
Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą |
1,3,7,10
7 7,10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i prod. pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem, pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży, czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka Eunika Plucińska