Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny | |
Poniedziałek
06.06.2022 |
Zupa ogórkowa z koperkiem | 1,7,9 | Kaszotto z mięsem mielonym i warzywami
Pomidor |
1,7,9,10 | |
Wtorek
07.06.2022 |
Bulion z kaszką manną i natką pietruszki | 1,9 | Gołąbki bez zawijania
Sos pomidorowy Ziemniaki Sałata |
3,7,10
1,7
|
|
Środa
08.06.2022 |
Zupa jarzynowa z koperkiem | 9 | Pieczeń wieprzowa, sos
Pyzy drożdżowe Buraczki tarte z chrzanem |
1,7,10
1,3,7 7 |
|
Czwartek
09.06.2022 |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Penne z kurczakiem i brokułami
Jabłko |
1,3,7,10
|
|
Piątek
10.06.2022 |
Kapuśniak z kiszonej kapusty | 9 | Ryż z musem truskawkowym
Bita śmietana |
7 |
|
Poniedziałek
13.06.2022 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z natką pietruszki | 9 | Risotto z warzywami i mięsem mielonym
Banan |
1,7,9,10 | |
Wtorek
14.06.2022 |
Zupa koperkowa | 1,7,9 | Bigos z młodej kapusty
Ziemniaki z koperkiem Truskawki |
7,10
|
|
Środa
15.06.2022 |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki | 1,7,9 | Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem Marchew duszona Brzoskwinia |
1,3,7,10
1,7 |
|
Poniedziałek
20.06.2022 |
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki | 1,7,9 | Sos boloński
Makaron spaghetti Ogórek zielony |
1,7,10
1,3 |
|
Wtorek
21.06.2022 |
Krupnik z natką pietruszki | 1,9 | Medalion drobiowy
Ziemniaki z koperkiem Kalafior z bułką tartą i masłem Rzodkiewka |
3,7,10
1,7 |
|
Środa
22.06.2022 |
Zupa pomidorowa z makaronem kuleczką i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Pieczeń z karkówki,sos
Ziemniaki z koperkiem Surówka z młodej białej kapusty |
1,7,10
7,10 |
|
Czwartek
23.06.2022 |
Grochówka z kiełbasą
Bułka Truskawki |
9
1,3 |
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i prod. pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Irena Przybylska
Pielęgniarka Eunika Plucińska