Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
16.01.2023 |
Zupa jarzynowa z koperkiem | 9 | Sos boloński
Makaron spaghetti Pomarańcza |
1,7,10
1,3
|
Wtorek
17.01.2023 |
Zupa ziemniaczana z natką pietruszki | 1,7,9 | Filet z indyka
Ziemniaki z koperkiem Surówka wiedeńska (kapusta biała, marchew, ogórek kiszony, kukurydza) |
1,7,10
3,10 |
Środa
18.01.2023 |
Zupa ogórkowa z koperkiem | 1,7,9 | Gołąbki bez zawijania
Sos pomidorowy Ziemniaki Jogurt owocowy |
3,10
1 1,7,10 7 |
Czwartek
19.01.2023 |
Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
|
1,7,9 | Medalion drobiowy
Ziemniaki z koperkiem Mizeria z jogurtem naturalnym |
3,7,10
7,10 |
Piątek
20.01.2023 |
Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki | 1,7,9 | Kopytka z cebulką
Kapusta kiszona gotowana Banan |
1,3
10 |
Poniedziałek
23.01.2023 |
Rosolnik z zacierką i natką pietruszki | 1,3,9 | Filet z indyka gotowany
Sos potrawkowy Ryż Marchewka juniorka Jabłko |
9
1,3,7
7 |
Wtorek
24.01.2023 |
Barszcz biały z makaronem | 1,3,7,9 | Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem Buraczki tarte z chrzanem |
1,3,7
7 |
Środa
25.01.2023 |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z natką pietruszki | 7,9 | Penne z kurczakiem i brokułami
Mandarynka |
1,3,7,10
|
Czwartek
26.01.2023 |
Krupnik z natką pietruszki | 1,9 | Pieczeń z karkówki,sos
Kluski śląskie Surówka z modrej kapusty |
1,7,10
3 3,10 |
Piątek
27.01.2023 |
Zupa owocowa z makaronem | 1,3 | Filet rybny z miruny
Ziemniaki z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty |
1,4,7,10
10 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Alergeny występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i prod. pochodne
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
14.Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Irena Przybylska
Pielęgniarka Eunika Plucińska