W dniach od 23 do 25 maja obiady NIE BĘDĄ WYDAWANE

Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

22.05.2023

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,7,9 Gulasz wieprzowy

Kasza

Ogórek małosolny

1,7,10

1

10

Piątek

26.05.2023

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z koperkiem 9 Gzik ze szczypiorkiem

Ziemniaki z koperkiem

Rzodkiewka

7,10

 

Poniedziałek

29.05.2023

Zupa ogórkowa  z koperkiem 1,7,9 Boeuf  Strogonow(schab,pieczarki,cebula,przyprawy)

Makaron

Sałata

7,10

1,3

 

Wtorek

30.05.2023

Krupnik  z  natką pietruszki

 

1,9 Kotlet schabowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z białej młodej kapusty

1,3,7,10

 

10

Środa

31.05.2023

Zupa pomidorowa z makaronem kuleczką   i natką pietruszki 1,3,7,9 Pieczeń  rzymska  z warzywami

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z jogurtem naturalnym

3,9,10

 

7,10

Czwartek

01.06.2023

Zupa z fasolki szparagowej        z natką pietruszki 1,7,9 Kotlet  drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z marchwi z jabłkiem

1,3,7,10

 

7

Piątek

02.06.2023

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki 1,7,9 Filet rybny zapiekany

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty

1,4,10

7

10

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Irena Przybylska
Pielęgniarka      Eunika Plucińska