Data | I danie | alergeny | II danie | alergeny |
Poniedziałek
10.06.2024 |
Zupa ogórkowa z koperkiem | 1,7,9 | Łazanki z mięsem i kapustą
Truskawka |
1,3,7,10
|
Wtorek
11.06.2024 |
Zupa z brukselki z natką pietruszki | 1,7,9 | Filet z indyka duszony
Sos potrawkowy Ryż z vermicelą Marchew paryska Pomidor |
7,10
3,7
7 |
Środa
12.06.2024 |
Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki | 1,3,7,9 | Medalion drobiowy
Ziemniaki z koperkiem Surówka z młodej kapusty |
3,7,10
3,7,10 |
Czwartek
13.06.2024 |
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki | 1,3,7 | Penne z kurczakiem i brokułami
Banan |
1,3,7,10 |
Piątek
14.06.2024 |
Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą | 1,7 | Ryż z musem truskawkowym
Bita śmietana |
7 |
Poniedziałek
17.06.2024 |
Zupa ziemniaczana z natką pietruszki | 1,7,9 | Sos boloński
Makaron spaghetti Jabłko |
1,7,10
1,3
|
Wtorek
18.06.2024 |
Zupa koperkowa z makaronem ryżowym | 1,3,7,9 | Bigos z młodej kapusty
Ziemniaki z koperkiem Rzodkiewka |
7,10
1,7 |
Środa
19.06.2024 |
Zupa pomidorowa z kuleczką z natką pietruszki | 1,3,7,9 | Kotlet mielony
Ziemniaki z koperkiem Buraczki tarte |
1,3,7,10
7,10 |
Czwartek
20.06.2024 |
Grochówka z kiełbasą
Bułka Truskawka |
9,1
1 |
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i prod. pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i prod. pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.
Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.
Wicedyrektor szkoły Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent Agnieszka Bonalska
Szef kuchni Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka Marika Kwiatkowska