Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

01.03.2021

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z natką pietruszki 1,7,9 Boeuf Strogonow

Makaron

Ogórek zielony

1,7,10

1,3

Wtorek

02.03.2021

Zupa koperkowa z ryżem 1,7,9 Filet z indyka smażony

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z marchwi z jabłkiem

1,7,10

 

7

Środa

03.03.2021

Krupnik z natką pietruszki 1,9 Pieczeń rzymska

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z jogurtem naturalnym

1,7,10

 

7,10

Czwartek

04.03.2021

Barszcz biały z makaronem 1,3,7,9 Udko z kurczaka pieczone

Ziemniaki z koperkiem

Surówka  z modrej kapusty

7,10

 

3,10

Piątek

05.03.2021

Grochówka

 

9 Knedle owocowe z masłem

Jabłko

1,3,7
Poniedziałek

08.03.2021

Zupa z fasolki szparagowej   z natką pietruszki 1,7,9 Sos boloński

Makaron spaghetti

Mandarynka

1,7,10

1,3

Wtorek

09.03.2021

Zupa pomidorowa z ryżem         i natką pietruszki 1,7,9 Kotlet schabowy

Ziemniaki z koperkiem

Kalafior z masłem i bułka tartą

Sałata

1,3,10

 

1,7

Środa

10.03.2021

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki 1,7,9 Pieczeń z karkówki

Sos

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

1,7,10

1,7,10

 

3,10

Czwartek

11.032021

Zupa ogórkowa z koperkiem 1,7,9 Penne z kurczakiem i brokułami

Rzodkiewka

1,3,7,10

 

Piątek

12.03.2021

Zupa owocowa z makaronem 1,3 Filet rybny z miruny

Ziemniaki puree

Surówka z kiszonej kapusty

1,4,7

7

10

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać) ,cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Irena Przybylska
Pielęgniarka      Eunika Plucińska