Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

20.09.2021

Rosół z makaronem i natką pietruszki 1,3,9 Filet z indyka gotowany

Sos potrawkowy

Ryż

Marchew duszona

Sałata

9

1,3,7

 

1,7

 

Wtorek

21.09.2021

Zupa kalafiorowa  z natką pietruszki 1,7,9 Stek z cebulką

Ziemniaki  z koperkiem

Surówka węgierska

1,7,10

 

10

Środa

22.09.2021

 Krupnik z natką pietruszki 1,9 Pulpet wieprzowy

Sos pomidorowy

Makaron

Groszek

Śliwka

3,10

1,7

1,3

Czwartek

23.09.2021

Zupa koperkowa z zacierką 1,3,7,9 Fasolka po bretońsku

Ziemniaki z koperkiem

Ogórek zielony

1,7,10

 

 

Piątek

24.09.2021

Kapuśniak z kiszonej kapusty 9 Kluski leniwe z cukrem

Jabłko

1,3,7

 

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać) ,cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Irena Przybylska
Pielęgniarka      Eunika Plucińska