Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

16.09.2024

Zupa pieczarkowa z natką pietruszki 1,7,9 Pulpet drobiowy

Sos koperkowy

Makaron tricolor

Śliwka

3,10

1,7,10

1,3

Wtorek

17.09.2024

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki 1,7,9 Schab pieczony

Sos chrzanowy

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem

Rzodkiewka

7,10

1,7,10

 

7

Środa

18.09.2024

Zupa z kolorowej fasolki szparagowej z natką pietruszki 1,7,9 Pieczeń rzymska z warzywami

Ziemniaki z koperkiem

Sałata z jogurtem naturalnym

1,3,7,9,10

 

7,10

Czwartek

19.09.2024

Barszcz czerwony z makaronem 1,3,7,9 Karkówka z grilla

Kasza bulgur

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem zielonym

7,10

1

7,10

Piątek

20.09.2024

Kapuśniak z kiszonej kapusty 7,9 Pankejki z cukrem pudrem

Nektarynka

1,3,7
Poniedziałek

23.09.2024

Zupa ogórkowa z koperkiem 1,7,9 Łazanki z mięsem mielonym i kapustą

Jabłko

1,3,7,10
Wtorek

24.09.2024

Zupa z brukselki z natką pietruszki 1,7,9 Kotlet mielony

Ziemniaki z koperkiem

Buraczki tarte

1,3,7,10

 

7

Środa

25.09.2024

Zupa pomidorowa z zacierką      i natką pietruszki 1,3,7,9 Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Gruszka

1,3,7,10
Czwartek

26.09.2024

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,7,9 Kurczak pieczony

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria

7,10

 

7,10

Piątek

27.09.2024

Zupa owocowa z makaronem 1,3 Filet rybny zapiekany

Ziemniaki puree

Surówka z modrej kapusty w sosie śmietanowym

1,3,4,7,10

7

3,7,10

                                   

 Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i prod. pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Justyna Frąckowiak
Pielęgniarka      Marika Kwiatkowska