Data I danie alergeny II danie alergeny
Poniedziałek

06.06.2022

Zupa ogórkowa z koperkiem 1,7,9 Kaszotto z mięsem mielonym i warzywami

Pomidor

1,7,9,10
Wtorek

07.06.2022

Bulion z kaszką manną  i natką pietruszki 1,9 Gołąbki bez zawijania

Sos pomidorowy

Ziemniaki

Sałata

 3,7,10

1,7

 

Środa

08.06.2022

Zupa jarzynowa z koperkiem 9 Pieczeń wieprzowa, sos

Pyzy drożdżowe

Buraczki tarte z chrzanem

1,7,10

1,3,7

7

Czwartek

09.06.2022

Zupa kalafiorowa z natką pietruszki 1,7,9 Penne z kurczakiem i brokułami

Jabłko

1,3,7,10

 

Piątek

 10.06.2022

Kapuśniak z kiszonej kapusty 9 Ryż z musem truskawkowym

Bita śmietana

 

7

Poniedziałek

13.06.2022

Kapuśniak ze  słodkiej kapusty  z natką pietruszki 9 Risotto z warzywami i mięsem mielonym

Banan

1,7,9,10
Wtorek

14.06.2022

Zupa koperkowa 1,7,9 Bigos z młodej kapusty

Ziemniaki z koperkiem

Truskawki

7,10

 

 

Środa

15.06.2022

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 1,7,9 Kotlet mielony

Ziemniaki z koperkiem

Marchew duszona

Brzoskwinia

1,3,7,10

 

1,7

Poniedziałek

20.06.2022

Zupa pieczarkowa  z natką pietruszki 1,7,9 Sos boloński

Makaron spaghetti

Ogórek zielony

1,7,10

1,3

Wtorek

21.06.2022

Krupnik z natką pietruszki 1,9 Medalion drobiowy

Ziemniaki z koperkiem

Kalafior z bułką tartą i masłem

Rzodkiewka

3,7,10

 

1,7

Środa

22.06.2022

Zupa pomidorowa z makaronem kuleczką  i natką pietruszki 1,3,7,9 Pieczeń z karkówki,sos

Ziemniaki z koperkiem

Surówka z młodej białej kapusty

1,7,10

 

7,10

Czwartek

23.06.2022

    Grochówka z kiełbasą

Bułka

Truskawki

9

1,3

Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i prod. pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne ( arachidowe)

  1. Soja i produkty pochodne
  2. Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i prod. pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenówglutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól morska z magnezem,pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,papryka słodka, papryka ostra, kwasek cytrynowy ,czosnek świeży,czosnek granulowany, mieszanka warzywna (skład: marchew  cebula, pasternak, pietruszka, pietruszka nać), cukier wanilinowy.

Z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie.

Wicedyrektor szkoły         Marlena Stajkowska-Wesołek
Intendent        Agnieszka Bonalska
Szef kuchni      Irena Przybylska
Pielęgniarka      Eunika Plucińska